10 Tips bij zakelijke fotografie

Zakelijke fotografieAls het gaat om de marketing van je bedrijf, dient een foto een heel ander doel dan geschreven inhoud. Een zakelijke foto moet een helder beeld gecombineerd met een beknopte tekst weergeven. Hier zijn enkele tips om jouw zakelijke foto’s zo succesvol mogelijk te maken.

 1. Bepaal jouw project- en fotografiebehoeften

Geef duidelijk aan wat jouw fotografiebehoeften zijn. Voor welke doel heb je de afbeeldingen nodig? Maak van tevoren een algemene fotolijst van de foto’s die je nodig hebt.

 1. Beeld in wat je wilt

Terwijl je fotograaf er is om je te begeleiden, moet je diep graven en effectief je visie, hoop en dromen voor de shoot overbrengen. Anders wordt je misschien meegesleept in de visie van iemand anders, die niet noodzakelijk jouw merk vertegenwoordigt.

 1. Een fotograaf vinden

Het vinden van de juiste fotograaf is een van de belangrijkste onderdelen bij het plannen van een zakelijke fotografie sessie. Het is het beste om samen te werken met een fotograaf die ervaring heeft met het fotograferen van merken in het verleden. Je kunt het werk in hun portfolio bekijken en een goed idee krijgen of dit het soort werk is dat ze doen. Zie hier een voorbeeld: website voor zakelijke fotografie.

 1. Betrek de fotograaf bij jouw proces en vraag naar hun ideeën.

Deel je inspiratiebord van tevoren met je fotograaf en betrek hem bij het planningsproces van de shoot. De kans is groot dat ze veel ervaring hebben en potentiële problemen of kansen zien.

 1. Kledingadvies

Het is geen noodzaak, maar vraag kledingadvies voor jouw zakelijke fotografie aan een stylist of in ieder geval je fotograaf. Zij weten wat het beste op de camera te zien zal zijn. Dit zal je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen op de dag van de fotoshoot.

 1. Gebruik bijbehorende attributen

Aangezien deze foto’s bedoeld zijn om jouw merk te vertegenwoordigen, is de kans groot dat je veel items bij de hand hebt die je kunt gebruiken. Denk aan de items of objecten die je dagelijks in jouw bedrijf gebruikt, en overweeg deze als attributen in jouw shoot te gebruiken.

 1. Vraag toestemming van derden voor publicatie

Als jouw foto’s klanten bevatten, zorg er dan voor dat je hun schriftelijke toestemming hebt voor publicatie en distributie voor marketingdoeleinden.

 1. Maak een pre-shoot takenlijst.

Als je fotoshoot bij je thuis of op kantoor plaatsvindt, is de kans groot dat er een paar kleine projecten zijn die vóór de shoot moeten worden aangepakt – kunstwerken die moeten worden opgehangen, schoonmaken van een bedrijfsruimte etc. Ongeacht waar de shoot plaatsvindt, er komen dingen naar boven.

 1. Test je shots en poses.

Als je weet dat je een foto wilt waarop je aan je bureau werkt, ga dan oefenen. Bekijk de foto’s en kijk wat werkt en wat niet. Dit kan veel tijd besparen als het tijd is voor de opname.

 1. Vertel verhalen met je foto’s

De beste foto’s vertellen verhalen over jouw bedrijf, producten of diensten. Hoewel productafbeeldingen noodzakelijk zijn, wil je ook foto’s hebben waarop mensen te zien zijn die zich bezighouden met jouw producten en werknemers.

Lensreviews.nl, voor alle reviews op het gebied van camera lenzen

Het maken van een foto is soms veel meer dan een druk op de knop en komt er zeker veel meer bij kijken om een haarscherpe foto te krijgen. Een van de belangrijkste componenten van de camera die voor een goed foto zorgt, is de lens. Afhankelijk van het type gebruikte lens kan er voor worden gekozen verschillende typen foto’s te maken. Echter zijn er heel wat soorten en merken lenzen te verkrijgen waardoor je niet weet welke het best zal uitvallen voor jouw toestel.

Het is altijd goed om voor de aanschaf eerst de reviews over de lens te lezen

Een handige manier om voor de aanschaf wat additionele informatie te krijgen over betreffende lens is door het lezen van reviews die vaker op bepaalde websites te lezen zijn. Een review geeft namelijk een goed beeld over de praktische werking van de lens en kan die weleens verschillen met de fabrieksspecificaties. Ook geeft een review aan op welke manier je het meeste uit de lens kunt halen en voor welke situaties de lens het best kan worden gebruikt. De aanschaf van een lens is namelijk geen goedkope aangelegenheid en wil je er dan wel zeker van zijn dat het niet op een miskoop zal uitlopen. Het is wel heel belangrijk om te kiezen voor een website waar de reviews ook geschreven zijn door een persoon welke zelf ook heel veel ervaring heeft in het vak en je weet dat de beoordeling op en professionele wijze heeft plaatsgevonden.

Lensreviews.nl geeft altijd de juiste informatie door

Bij lensreviews.nl worden verschillende soorten lenzen uitgetest door de auteur zelf en heeft die ruime ervaring op het gebied van fotografie. Wat deze website ook nog eens laat uitschieten boven de rest is dat er alle tijd voor wordt genomen om een lens te beschrijven. Een haastig geschreven review met oppervlakkige informatie zal je dus niet op lensreviews.nl krijgen. De nadruk ligt dus op reviews waar de inhoud belangrijk is en niet op het schrijven van een groot aantal waarvan de inhoud niet veel zegt aan de lezer. Omdat er door de auteur uitsluitend met een Canon camera wordt gewerkt zijn de reviews ook alleen voor lenzen van dit merk geschreven. Ook gerelateerde lenzen zoals van Sigma en Canon worden er beschreven.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het zal blijven bij deze merken en is het gelukkig ook mogelijk om als lezer ook zelf een review te plaatsen over een lens waar je goede ervaringen mee hebt. Natuurlijk is er een strenge controle op de kwaliteit van de aangeboden reviews om te waarborgen dat bezoekers van de website geen terugval in de kwaliteit van de reviews zullen merken.
Naast de reviews, hebben ze ook een up to date pagina met alle cashback acties die op dit moment lopen. Ook van bekende merken als Canon, Sigma etc.
Lensreviews.nl, voor alle reviews op het gebied van camera lenzen is dus de beste optie voor degenen die voordat ze een lens willen aanschaffen eens ook een eerlijke en diepgaande review willen lezen over de betreffende lens.

Loodgieters in bedrijvengidsen

Bedrijvengidsen worden vaak als visitekaartje gebruikt door ondernemers om hun bedrijf aan het groter publiek te presenteren. Er zijn verschillende soorten bedrijven gidsen die lokaal of landelijk hun diensten verlenen. De vraag is altijd of het wel nodig is om zich in te schrijven in een gids.

Wat heb is er nodig om jouw bedrijf in de gids te plaatsen?

Een gids maakt een indeling naar doelgroep b.v. loodgieters, automonteurs. Het is daarom allereerst belangrijk om een naam te hebben. Deze moet op zich te onderscheiden zijn van de rest. Dit maakt het voor klanten ook makkelijk om bij het opzoeken in de gids het juiste bedrijf te vinden. Bij gidsen die zich richten op een relatief klein gebied (b.v een dorp of stad) hoeft dat geen probleem te zijn maar in een gids die alle bedrijven landelijk aangeeft maakt dit wel een verschil uit.

Het hebben van een eigen website helpt ook mee. Vaker wordt in bedrijvengidsen een link met de betreffende website gemaakt. Indien een klant is geïnteresseerd kan hij dan op de website wat meer informatie halen.

Gelet dient er wel op te worden dat voor het opzetten van een website er ook kosten verbonden zijn.

Wat is de meerwaarde van het zich plaatsen in een bedrijvengids?

Het plaatsen in een bedrijvengids maakt jouw bedrijf direct zichtbaar voor nieuwe klanten die opzoek zijn naar een loodgieter. Immers, bestaande klanten hebben al de contactgegevens en zullen dus niet de gids raadplegen.

Bedrijven in de gids komen ook een stuk betrouwbaarder en professioneel over. Dit helpt om het vertrouwen van de klant in de eerste instantie te winnen.

Met de gids bereik je ook een veel groter publiek. Dit is vooral van belang bij kleine of pas beginnende bedrijven.

Zijn er kosten verbonden aan een dergelijke bedrijvengids?

Beheerders van bedrijvengidsen bieden vaker de mogelijkheid tussen gratis inschrijven en betaald. Het gratis pakket omvat vaker alleen de naam en contactgegevens (telefoon, adres, e-mail).

Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de meeste klanten toch liever iets meer achtergrond informatie willen over het bedrijf dat ze willen inschakelen. Indien je als ondernemer dus hieraan wil voldoen dan zal je de betaalde optie moeten kiezen. Het aangeboden pakket en prijzen verschillen per beheerder. Over het algemeen biedt de betaalde optie de mogelijkheid om het bedrijf zelf te promoten via een (eventueel zelf) opgemaakte tekst. Hierin kan je ook de specialisaties van jouw bedrijf opnoemen en waar jouw bedrijf zich onderscheidt van de rest b.v. Loodgietersbedrijf Jozef heeft al 25 jaar ervaring met de reparatie van CV ketels.

Het is dus voor een loodgieter, in het bijzonder voor zij die pas met een bedrijf zijn gestart, een goede stap om zich in te schrijven bij een bedrijvengids. De voordelen wegen veel zwaarder dan het bedrag dat betaald moet worden aan de beheerder. Een relatief kleine investering die jouw bedrijf bij het groot publiek bekend maakt en waar je de kans krijgt zich van de rest te onderscheiden.

Het verschil tussen een telefoongids en ene bedrijvengids

Een telefoongids is bedoeld om gebruikers van de telefoon te hepen, n contact te komen met andere houders van een telefoon. Alle geregistreerde telefoon nummers bij service providers worden in een telefoongids opgenomen, met in acht neming van hiërarchie, naam en adres. In dit artikel wordt behandeld, het verschil tussen een telefoongids en een bedrijvengids.

De te behandelen onderwerpen zijn:

 • Telefoongids
 • Bedrijvengids
 • Sociale media of via mainstream media
 • Het belang
 • Eigen website

 

Telefoongids

De telefoongids begon met de hard copy. Het was een handige tool om mensen te vinden en met hen in contact te treden. Echter is door de jaren heen, vanwege de komst van het internet, de behoefte voor print copies van telefoonboeken afgenomen. De telefoon gids bleef bestaan, maar virtueel. De zelfde bedrijven( in de meeste gevallen, dus niet altijd) zijn van hard copy overgestapt naar het digitaal ter beschikking stellen van hun telefoongidsen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Telefoongids

Telefoongidsen in Nederland bieden zowel nummers in Nederland als nummers in geheel Europa. Dit is in ieder geval veel handiger dan telkens bellen met een ander dienstverleningsbedrijf om te vragen naar een specifiek nummer van een specifiek adres om in contact te kunnen treden.

Bedrijvengids

Aan de andere kant bestaat er ook een gespecialiseerde soort van gids: De bedrijvengids. Hier kom je pas aan wanneer je opzoek bent naar een bepaald bedrijf of een soort ondernemersbranche. Door de jaren heen is dit virtueel soort bedrijvengids ook heel aantrekkelijk geworden bij ondernemingen, gezien mensen liever in een gespecialiseerd gids duiken, in plaats van in te duiken in een algemeen gids.

Sociale media of via mainstream media

Vele ondernemers wensen via bijvoorbeeld sociale media of via mainstream media hun producten en diensten bekendheid te geven. Zoals bekend uit ervaring kan sociale media en mainstream media heel wat rendement opleveren als de marketing goed wordt gedaan. Her is zeker van belang de strategie die men toepast op de soort onderneming waar het om gaat. Is de strategie niet goed ontwikkeld, dan lukt het vaak niet om een juiste hit te krijgen IS de strategie niet goed aangesloten op de behoefte van de onderneming, dan za de marketing ook hel slecht en zelfs verkeerd uitpakken. Het verschil tussen deze twee gidsen ligt erin dat de ene algemeen is, terwijl de andere gespecialiseerd is. Bij een bedrijvengids leer je iets meer over het bedrijf terwijl je bij een telefoon gids alleen nummers krijgt.

Het belang
Vele ondernemers begrijpen en beseffen het belang van een bedrijvengids. Stel dat jij niet beschikt over een account op sociale media. Hoe denk je dan in contact te komen met een bedrijf dat haar marketing strategie alleen op gebruikers van Facebook heeft gericht. Omgekeerd dient het bedrijf ok aan zulke gevallen te denken waarbij de mogelijkheid er bestaat dat hij of zij een potentiele klant verliest of onbenut laat.

Natuurlijk het bedrijvengids jou producten en diensten via sociale media kenbaar maken of zoals de gids dient te doen, de weg wijzen.

Eigen website

De meeste bedrijvengidsen hebben daarom een eigen website, welke zij vervolgens linken op sociale medianetwerken.  Het aanmelden van een bedrijf op een bedrijvengids is in de meeste gevallen gratis. Bepaalde gidsen vragen ook naar een kleine fee, om een betere dienst te bieden. Echter lukt het wel vaak om de bedrijven op de gratis websites kenbaar te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=zXmFbSBNR2Q

 

 

Het belang van een bedrijvengids

Vele ondernemers onderschatten de waarde van zo een gids. In dit artikel wordt besproken, het belang van een bedrijvengids.

Onderwerpen:

 • Contacten zoeken
 • Duale bedoeling
 • Niet altijd de verwachte resultaten
 • Veranderingen

 

Contacten zoeken

Stel je nou eens voor dat een bedrijvengids er niet zou bestaan. Stel je ook eens voor dat mensen de contacten met een bedrijf altijd zouden moeten proberen te leggen met behulp van een traditionele telefoongids. Begrijp je nu hoe inefficiënt dat worden kan voor mensen die heel snel aan hup wensen te komen? Als ik bijvoorbeeld heel snel een loodgieter in dienst wens te nemen, omdat ik zit met problemen in de badkamer. Ik heb een lek aan de kraan. Ik dien dus een hele poos te zitten met een telefoonboek, om uiteindelijk alle namen door te zoeken en uiteindelijk een loodgieter te vinden die mij kan helpen met mijn probleem. Dit is pas niet efficiënt en on-kan in een tijdperk waar de technologie ons veel meer bied dan alleen een mobiele telefoon in de hand om te kunnen Whatsappen.

Duale bedoeling

Bedrijvengidsen opzetten heeft op haar beurt weer een businessmodel. Elk bedrijf weet op een of ander manier zijn of haar geld te verdienen voor de diensten die zij ter beschikking stelt. Zo zal ok een eigenaar van een bedrijvengids zijn geld verdienen. Het voordeel en belang van een bedrijvengids is dus tweeledig. Het kan zowel ten goede komen van de consumenten als van de bedrijven zelf. Een gids is bedoeld voor de gebruikers van de contacten, maar komt uiteindelijk in het voordeel van bedrijven uit, omdat de contacten die in de gidsen zijn opgenomen, van de bedrijven zelf zijn. Waarom een bedrijvengids belangrijk is voor bedrijven, zou dus met het hierboven aangehaalde kunnen worden beantwoord. Indien een bedrijf voorkomt in bedrijvengidsen, waar er heel veel van zijn in Nederland, dan bestaat de kans er groots dat de bedrijven meer bekendheid genieten en makkelijker gevonden worden.

Niet altijd de verwachte resultaten

Bedrijvengidsen hoeven echter niet altijd voor de juiste of verwachte resultaten te leveren. Een ondernemer zou niet moeten volstaan met het aanmelden bij een bedrijvengids. Dit kan best voldoende zijn voor bedrijven die niet echt afhankelijk zijn van klanten instroom. Maar bedrijven die echt afhankelijk zijn van een dikke klantenbestand zouden zeker een uitgebreidere strategie moeten toepassen om aan klanten te komen. Dit betekend dus dat er naar het gebruiken van de mogelijkheden geboden door bedrijvengidsen, bijvoorbeeld ook gebruik moet worden gemaakt van sociale media, en dergelijke media om een breder publiek te bereiken. Ook kan de mogelijkheid worden bekeken om in hard kopie te adverteren. Het is natuurlijk een digitale tijdperk, maar mijn buurman van 61 jaar gebruikt nog steeds de krant als enige middel om aan zijn nieuws en informatie te komen. Die zal dus heel moeilijk op het internet aankomen om opzoek te gaan naar een loodgieter zoals ik dat zou doen.

Veranderingen

Zorg jij er dus, indien jij een ondernemer bent, altijd voor, dat jij jou doelgroep unt bereiken. Bepaalde mensen gaan niet echt mee met de huidige veranderingen, en daar dien je als ondernemer ok rekening mee te houden. Niet de veranderingen alleen zijn van belang, maar ook de stilstaande zaken zijn bepalend voor de voortgang van jou onderneming.

Enkele links:

http://online-bedrijvengids.nl/

http://tilburg.com/bedrijvengids/

http://www.mkb-bedrijvengids.nl/

 

 

 

Wat is een bedrijven gids?

Dit is een vraag dat door vele ondernemers wordt overgeslagen bij hun marketing plan of bij het formuleren van een marketingstrategie. https://www.youtube.com/watch?v=zXmFbSBNR2Q

Vele ondernemers wensen via bijvoorbeeld sociale media of via mainstream media hun producten en diensten bekendheid te geven. Zoals bekend uit ervaring kan sociale media en mainstream media heel wat rendement opleveren als de marketing goed wordt gedaan. Her is zeker van belang de strategie die men toepast op de soort onderneming waar het om gaat. Is de strategie niet goed ontwikkeld, dan lukt het vaak niet om een juiste hit te krijgen IS de strategie niet goed aangesloten op de behoefte van de onderneming, dan za de marketing ook hel slecht en zelfs verkeerd uitpakken.

Gidsen

Echter zijn er behalve sociale media en mainstream media ook nog wat oudere versies van hupmiddelen die vandaag nog kunnen werken. Natuurlijk zal de oude versie aan de huidige behoefte moeten voorzien. Zo zijn er bedrijven of ondernemers die zich specialiseren in het opzetten van bedrijvengidsen.  Een bedrijvengids is in beginsel een gids voor ondernemingen die op een of ander manier worden aangemeld. Dit kan zowel op hard copy geschieden, als online. De huidige tijdperk vereist meer van het laatste. Mensen/ consumenten willen vandaag de dag niet graag met een dik boek zitten voor het opzoeken van een simpel telefoon nummer of een adres.

De standaard gegeven die in zo een bedrijvengids voorkomen zijn namelijk:

 • Voornaam
 • Achternaam
 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • Email
 • Contactpersoon
 • Zakelijke email
 • Bedrijfswebsite
 • Telefoonnummer
 • Activiteiten
 • Openingstijden
 • Aantal werknemers
 • Vestigingsjaar
 • Logo

 

Het belang
Vele ondernemers begrijpen en beseffen het belang van een bedrijvengids. Stel dat jij niet beschikt over een account op sociale media. Hoe denk je dan in contact te komen met een bedrijf dat haar marketing strategie alleen op gebruikers van Facebook heeft gericht. Omgekeerd dient het bedrijf ok aan zulke gevallen te denken waarbij de mogelijkheid er bestaat dat hij of zij een potentiele klant verliest of onbenut laat.

Natuurlijk het bedrijvengids jou producten en diensten via sociale media kenbaar maken of zoals de gids dient te doen, de weg wijzen.

De meeste bedrijvengidsen hebben daarom een eigen website, welke zij vervolgens linken op sociale medianetwerken.  Het aanmelden van een bedrijf op een bedrijvengids is in de meeste gevallen gratis. Bepaalde gidsen vragen ook naar een kleine fee, om een betere dienst te bieden. Echter lukt het wel vaak om de bedrijven op de gratis websites kenbaar te maken.

Online aanmelden

Om je bedrijf online aan te melden is in ieder geval van belang dat je bedrijf over een website beschikt. De online aangemelde contactadres zal ervoor zorg dragen dat er rechtstreeks naar jou website kan worden gegaan. Het heeft zoals nu blijkt geen zin om een bedrijf aan te malen, waar potentiele klanten nog naar zouden moeten bellen, om meer informatie op te vragen. Indien al de informatie op een website staat, hoef je als eigenaar van het bedrijf minder energie te besteden aan het uitleggen van de basis beginselen van jou bedrijf. Daar helpt de website al voldoende mee. https://www.youtube.com/watch?v=VoQNTccbXis

Over Ons

Wij zijn de bedrijvengids-entrepreneurs.

Welkom op onze blog,

Blij dat jullie er zijn,

In het verleden hebben wij als potentiele ondernemers heel vaak moeite gehad met de wijze waarop wij aan Cheap Oakleys informatie kwamen, en vooral op de wijze waarop wij in contact diensten te komen met mensen en organisaties met wie wij graag wilden werken. Urenlang zitten nba jerseys sales met een telefoongids en urenlang verkeerde nummers intoetsen. Dat was pas een Hell van een werk. Uiteindelijk hoorden wij van het idee van bedrijvengidsen die zelfs online te vinden waren. Dat idee klonk voor ons heel revolutionair. Dit idee veranderde ons leven. Toen der tijd wisten wij nog niet, van waar het idee kwam, maar het was in ieder geval een grote hulp. Dat bracht ons ook in de richting van deze wholesale nfl jersyes business. Het is voor ons dus zeker Jackit van belang dat wij wholesale jerseys mensen erop attenderen dat de dagen van werken met tijdschriften en papieren telefoongidsen zal voorbij zijn. de ontwikkeling brengt ons zo ver dat wij nu al zien dat bedrijvengidsen ook gespecialiseerd naar buiten Cheap Ray Ban Sunglasses zullen treden. Denk hier bijvoorbeeld aan speciale gidsen voor de vliegmaatschappijen, speciale gidsen voor loodgieter, speciale gidsen voor timmermannen etc. Waar de toekomst ons naar toe brengen zal is nog onbekend, maar het is in ieder geval van belang dat wij er rekening mee houden. Vooral de mensen die in het verleden zijn blijven steken met de kranten en papieren stukken, wordt aangeraden om zo spoedig als mogelijk een omslag te leren, of in ieder geval te proberen. De wereld wacht niet op stilstanden.

                                                                                     

Contact

Opzoek naar meer informatie over bedrijvengidsen? Vul onderstaand jou gegevens in en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact op.

var plugin_url = “http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker”; WDF_GRADING_TEXT =’Din score skal være mindre end’; WDF_INVALID_GRADING_1 = ‘Din score skal være mindre end’; FormCurrency_1 = ‘$’; FormPaypalTax_1 = ‘0’; function formOnload1() { if (navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf(‘msie’) != -1 && parseInt(navigator.userAgent.toLowerCase().split(‘msie’)[1]) === 8) { jQuery(“#form1”).find(jQuery(“input[type=’radio’]”)).click(function() {jQuery(“input[type=’radio’]+label”).removeClass(‘if-ie-div-label’); jQuery(“input[type=’radio’]:checked+label”).addClass(‘if-ie-div-label’)}); jQuery(“#form1”).find(jQuery(“input[type=’radio’]:checked+label”)).addClass(‘if-ie-div-label’); jQuery(“#form1”).find(jQuery(“input[type=’checkbox’]”)).click(function() {jQuery(“input[type=’checkbox’]+label”).removeClass(‘if-ie-div-label’); jQuery(“input[type=’checkbox’]:checked+label”).addClass(‘if-ie-div-label’)}); jQuery(“#form1”).find(jQuery(“input[type=’checkbox’]:checked+label”)).addClass(‘if-ie-div-label’); } jQuery(“div[type=’type_text’] input, div[type=’type_number’] input, div[type=’type_phone’] input, div[type=’type_name’] input, div[type=’type_submitter_mail’] input, div[type=’type_paypal_price’] input, div[type=’type_textarea’] textarea”).focus(function() {delete_value(this)}).blur(function() {return_value(this)}); jQuery(“div[type=’type_number’] input, div[type=’type_phone’] input, div[type=’type_spinner’] input, div[type=’type_range’] input, .wdform-quantity”).keypress(function(evt) {return check_isnum(evt)}); jQuery(“div[type=’type_grading’] input”).keypress(function(evt) {return check_isnum_or_minus(evt)}); jQuery(“div[type=’type_paypal_checkbox’] input[type=’checkbox’], div[type=’type_paypal_radio’] input[type=’radio’], div[type=’type_paypal_shipping’] input[type=’radio’]”).click(function() {set_total_value(1)}); jQuery(“div[type=’type_paypal_select’] select, div[type=’type_paypal_price’] input”).change(function() {set_total_value(1)}); jQuery(“.wdform-quantity”).change(function() {set_total_value(1)}); jQuery(“div[type=’type_address’] select”).change(function() {set_total_value(1)}); jQuery(“div[type=’type_time’] input”).blur(function() {add_0(this)}); jQuery(‘.wdform-element-section’).each(function() { ray ban sunglasses if(!jQuery(this).parent()[0].style.width && parseInt(jQuery(this).width())!=0) { if(jQuery(this).css(‘display’)==”table-cell”) { if(jQuery(this).parent().attr(‘type’)!=”type_captcha”) jQuery(this).parent().css(‘width’, parseInt(jQuery(this).width()) + parseInt(jQuery(this).parent().find(jQuery(“.wdform-label-section”))[0].style.width)+15); else jQuery(this).parent().css(‘width’, (parseInt(jQuery(this).parent().find(jQuery(“.captcha_input”))[0].style.width)*2+50) + parseInt(jQuery(this).parent().find(jQuery(“.wdform-label-section”))[0].style.width)+15); } } if (!jQuery(this).parent()[0].style.width && parseInt(jQuery(this).width()) != 0) { if (jQuery(this).css(‘display’) == “table-cell”) { if (jQuery(this).parent().attr(‘type’) != “type_captcha”) { jQuery(this).parent().css(‘width’, parseInt(jQuery(this).width()) + parseInt(jQuery(this).parent().find(jQuery(“.wdform-label-section”))[0].style.width)+15); } else { jQuery(this).parent().css(‘width’, (parseInt(jQuery(this).parent().find(jQuery(“.captcha_input”))[0].style.width)*2+50) + parseInt(jQuery(this).parent().find(jQuery(“.wdform-label-section”))[0].style.width)+15); } } } if(parseInt(jQuery(this)[0].style.width.replace(‘px’, ”)) = 2*parseInt(jQuery(this).css(‘line-height’).replace(‘px’, ”))) { jQuery(this).parent().css(‘max-width’,jQuery(this).parent().width()); jQuery(this).parent().css(‘width’,”); } }); (function(jQuery){ jQuery.fn.shuffle = function() { var allElems = this.get(), getRandom = function(max) { return Math.floor(Math.random() * max); }, shuffled = jQuery.map(allElems, function(){ var random = getRandom(allElems.length), randEl = jQuery(allElems[parseInt(random)]).clone(true)[0]; allElems.splice(random, 1); return randEl; }); this.each(function(i){ jQuery(this).replaceWith(jQuery(shuffled[i])); }); return jQuery(shuffled); }; })(jQuery); jQuery(“#wd_captcha1”).click(function() {captcha_refresh(“wd_captcha”,”1″)});jQuery(“#_element_refresh1”).click(function() {captcha_refresh(“wd_captcha”,”1″)});captcha_refresh(“wd_captcha”, “1”); if(window.before_load) { before_load(); } } jQuery(window).load(function () { formOnload1(); }); form_view_count1=0; 1970s jQuery(document).ready(function () { for(i=1; i 1) { for (i = 1; i <= form_view_max1; i++) { if (document.getElementById('1form_view' + i)) { first_form_view1 = i; break; } } generate_page_nav(first_form_view1, '1', form_view_count1, form_view_max1); } }); function check_required1(but_type) { if (but_type == 'reset') { if (window.before_reset) { before_reset(); } var types = ["type_name","type_submitter_mail","type_textarea","type_captcha","type_submit_reset"]; var label_ids = ["2","3","4","5","6"]; jQuery.each(types, function (index, elem) { switch(elem) { case "type_text": case "type_password": case "type_textarea": case "type_number": case "type_submitter_mail": case "type_spinner": case 'type_own_select': case 'type_country': case 'type_date': case 'type_hidden': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1").val(''); break; case 'type_send_copy': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1").prop('checked', false); break; case 'type_phone': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element_first1, #wdform_"+label_ids[index]+"_element_last1").val(''); break; case 'type_name': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element_first1, #wdform_"+label_ids[index]+"_element_last1, #wdform_"+label_ids[index]+"_element_title1, #wdform_"+label_ids[index]+"_element_middle1").val(''); break; case 'type_address': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_street11, #wdform_"+label_ids[index]+"_street21, #wdform_"+label_ids[index]+"_city1, #wdform_"+label_ids[index]+"_state1, #wdform_"+label_ids[index]+"_postal1, #wdform_"+label_ids[index]+"_country1").val(''); break; case 'type_checkbox': jQuery("#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .checkbox-div input").prop('checked', false); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_other_br1").remove(); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_other_input1").remove(); break; case 'type_radio': jQuery("#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .radio-div input").prop('checked', false); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_other_br1").remove(); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_other_input1").remove(); break; case 'type_time': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_hh1, #wdform_"+label_ids[index]+"_mm1, #wdform_"+label_ids[index]+"_ss1, #wdform_"+label_ids[index]+"_am_pm1").val(''); break; case 'type_date_fields': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_day1, #wdform_"+label_ids[index]+"_month1, #wdform_"+label_ids[index]+"_year1").val(''); break; case 'type_file_upload': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1_save").remove(); break; case 'type_paypal_price': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element_dollars1, #wdform_"+label_ids[index]+"_element_cents1").val(''); break; case 'type_paypal_select': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1, #wdform_"+label_ids[index]+"_element_quantity1, #form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .paypal-property select").val(''); break; case 'type_paypal_radio': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element_quantity1,#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .paypal-property select").val(''); jQuery("#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .radio-div input").prop('checked', false); break; case 'type_paypal_shipping': jQuery("#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .radio-div input").prop('checked', false); break; case 'type_paypal_checkbox': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element_quantity1,#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .paypal-property select").val(''); jQuery("#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .checkbox-div input").prop('checked', false); break; case 'type_star_rating': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_selected_star_amount1").val(''); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1 img").attr('src', plugin_url+'/images/star.png'); break; case 'type_scale_rating': jQuery("#form1 div[wdid='"+label_ids[index]+"'] .radio-div input").prop('checked', false); break; case 'type_slider': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1").slider({ value: eval(0), }); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element_value1").html('0'); break; case 'type_range': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element10, #wdform_"+label_ids[index]+"_element11").val(''); break; case 'type_grading': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1 input").val(''); break; case 'type_matrix': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1 .radio-div input").prop('checked', false); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1 .checkbox-div input").prop('checked', false); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1 input[type='text']").val(''); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"_element1 select").val(''); break; case 'type_paypal_total': jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"div_total1").html('$0'); jQuery("#wdform_"+label_ids[index]+"paypal_products1").empty(); break; default: break; } }); return; } if (window.before_submit) { before_submit(); } x = jQuery("#form1"); if(x.find(jQuery("div[wdid=2]")).length != 0 && x.find(jQuery("div[wdid=2]")).css("display") != "none") { if(jQuery("#wdform_2_element_first1").val()=="" || jQuery("#wdform_2_element_first1").val()=="" || jQuery("#wdform_2_element_last1").val()=="" || jQuery("#wdform_2_element_last1").val()=="" || (jQuery("#wdform_2_element_title1").length != 0 && (jQuery("#wdform_2_element_title1").val()=="" || jQuery("#wdform_2_element_title1").val()=="")) || (jQuery("#wdform_2_element_middle1").length != 0 && (jQuery("#wdform_2_element_middle1").val()=="" || jQuery("#wdform_2_element_middle1").val()==""))) { alert("Naam: veld is verplicht."); old_bg=x.find(jQuery("div[wdid=2]")).css("background-color"); x.find(jQuery("div[wdid=2]")).effect( "shake", {}, 500 ).css("background-color","#FF8F8B").animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery("#wdform_2_element_first1").focus(); return false; } } if(x.find(jQuery("div[wdid=3]")).length != 0 && x.find(jQuery("div[wdid=3]")).css("display") != "none") { if(jQuery("#wdform_3_element1").val()=="ex: [email protected]" || jQuery("#wdform_3_element1").val()=="") { alert("E-mail: veld is verplicht."); jQuery("#wdform_3_element1").addClass( "form-error" ); old_bg=x.find(jQuery("div[wdid=3]")).css("background-color"); x.find(jQuery("div[wdid=3]")).effect( "shake", {}, 500 ).css("background-color","#FF8F8B").animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery("#wdform_3_element1").focus(); jQuery("#wdform_3_element1").change(function() { if( jQuery(this).val()!="" ) jQuery(this).removeClass("form-error"); else jQuery(this).addClass("form-error");}); return false; } } if(x.find(jQuery("div[wdid=3]")).length != 0 && x.find(jQuery("div[wdid=3]")).css("display") != "none") { if(jQuery("#wdform_3_element1").val()!="" && jQuery("#wdform_3_element1").val().search(/^\w+((-\w+)|(\.\w+))*\@[A-Za-z0-9]+((\.|-)[A-Za-z0-9]+)*\.[A-Za-z0-9]+$/) == -1 ) { alert("Dit is geen geldig e-mailadres."); old_bg=x.find(jQuery("div[wdid=3]")).css("background-color"); x.find(jQuery("div[wdid=3]")).effect( "shake", {}, 500 ).css("background-color","#FF8F8B").animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery("#wdform_3_element1").focus(); return false; } } if(x.find(jQuery("div[wdid=5]")).length != 0 && x.find(jQuery("div[wdid=5]")).css("display") != "none") { if(jQuery("#wd_captcha_input1").val()=="") { alert("Captcha Code veld is verplicht."); old_bg=x.find(jQuery("div[wdid=5]")).css("background-color"); x.find(jQuery("div[wdid=5]")).effect( "shake", {}, 500 ).css("background-color","#FF8F8B").animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery("#wd_captcha_input1").focus(); return false; } } ; var a = []; if (typeof a[1] !== 'undefined' && a[1] == 1) { return; } var disabled_fields =""; jQuery("div[wdid]").each(function() { if(jQuery(this).css("display")=="none") { disabled_fields += jQuery(this).attr("wdid"); disabled_fields += ","; } if(disabled_fields) jQuery("”).appendTo(“#form1”); }); a[1] = 1; document.getElementById(“form”+1).submit(); } function check1(id) { x = jQuery(“#1form_view”+id); if(x.find(jQuery(“div[wdid=2]”)).length != 0 && x.find(jQuery(“div[wdid=2]”)).css(“display”) != “none”) { if(jQuery(“#wdform_2_element_first1″).val()==”” || jQuery(“#wdform_2_element_first1″).val()==”” || jQuery(“#wdform_2_element_last1″).val()==”” || jQuery(“#wdform_2_element_last1″).val()==”” || (jQuery(“#wdform_2_element_title1”).length != 0 && (jQuery(“#wdform_2_element_title1″).val()==”” || jQuery(“#wdform_2_element_title1″).val()==””)) || (jQuery(“#wdform_2_element_middle1”).length != 0 && (jQuery(“#wdform_2_element_middle1″).val()==”” || jQuery(“#wdform_2_element_middle1″).val()==””))) { alert(“Naam: veld is verplicht.”); old_bg=x.find(jQuery(“div[wdid=2]”)).css(“background-color”); x.find(jQuery(“div[wdid=2]”)).effect( “shake”, {}, 500 ).css(“background-color”,”#FF8F8B”).animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery(“#wdform_2_element_first1”).focus(); return false; } } if(x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).length != 0 && x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).css(“display”) != “none”) { if(jQuery(“#wdform_3_element1″).val()==”ex: [email protected]” || jQuery(“#wdform_3_element1″).val()==””) { Ray Ban Outlet alert(“E-mail: veld is verplicht.”); jQuery(“#wdform_3_element1”).addClass( “form-error” ); old_bg=x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).css(“background-color”); x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).effect( “shake”, {}, 500 ).css(“background-color”,”#FF8F8B”).animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery(“#wdform_3_element1”).focus(); jQuery(“#wdform_3_element1″).change(function() { if( jQuery(this).val()!=”” ) jQuery(this).removeClass(“form-error”); else jQuery(this).addClass(“form-error”);}); return false; } } if(x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).length != 0 && x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).css(“display”) != “none”) { if(jQuery(“#wdform_3_element1″).val()!=”” && jQuery(“#wdform_3_element1”).val().search(/^\w+((-\w+)|(\.\w+))*\@[A-Za-z0-9]+((\.|-)[A-Za-z0-9]+)*\.[A-Za-z0-9]+$/) == -1 ) { alert(“Dit is geen geldig e-mailadres.”); old_bg=x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).css(“background-color”); x.find(jQuery(“div[wdid=3]”)).effect( “shake”, {}, 500 ).css(“background-color”,”#FF8F8B”).animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery(“#wdform_3_element1”).focus(); return false; } } if(x.find(jQuery(“div[wdid=5]”)).length != 0 && x.find(jQuery(“div[wdid=5]”)).css(“display”) != “none”) { if(jQuery(“#wd_captcha_input1″).val()==””) { alert(“Captcha Code veld is verplicht.”); old_bg=x.find(jQuery(“div[wdid=5]”)).css(“background-color”); x.find(jQuery(“div[wdid=5]”)).effect( “shake”, {}, 500 ).css(“background-color”,”#FF8F8B”).animate({backgroundColor: old_bg}, {duration: 500, queue: false }); jQuery(“#wd_captcha_input1″).focus(); return false; } } ; return true; } function before_load() { } function before_submit() {} function before_reset() { }.form1 .wdform-page-and-images .other_input{max-width: none;}.form1 button, .form1input, .form1select, .form1textarea{font-size:14px;}.form1 .warning, .form1.error{background-color: #F0EFEF;border: 1px solid #000000;border-radius: 5px;color: #000000;padding: 5px;}.form1 .warning *, .form1.error *{margin:0;}.form1 .recaptcha_input_area input{height:initial !important;}.form1 input[type=”radio”]{border:none !important;outline:none !important;}.form1 input[type=”checkbox”]{border:none !important;outline:none !important;}.form1 a.ui-spinner-button{border-radius:0px !important;background: none!important;}.form1 a.ui-slider-handle {width: 13px;height: 13px;top: -4px;border: 0px;border-radius: 13px;background: #FAFAFA;border: 3px solid #B1B1B1;outline: none;}.form1 .ui-slider { height: 6px; background: #F5F5F5 !important; margin: 7px 0px;}.form1 .wdform_grading input { width: 100px;}.form1 .wdform-matrix-cell input[type=”text”] { width: 100px;}.form1 .wdform-matrix-cell select { width: 60px;}.form1 .wdform_section .wdform_column:last-child { padding-right: 0px !important;}.form1 .wdform_preload { display: none;}.form1 .wdform_grading { padding: 3px 0px;}.form1 .wdform-matrix-table { display: table; border-spacing: 0px;}.form1 .wdform-matrix-column { text-align: left; display: table-cell;}.form1 .wdform-matrix-cell { text-align: center; display: table-cell; padding: 6px 10px;}.form1 .wdform-matrix-head>div { display: cheap ray bans table-cell; text-align: center;}.form1 .wdform-matrix-head { display: table-row;}.form1 .wdform-matrix-row0 { background: #DFDFDF; display: table-row;}.form1 .wdform-matrix-row1 { background: #E9E9E9; display: table-row;}.form1 .selected-text { text-align: left; color: #000;}.form1 .wdform-quantity { width: 30px; margin: 2px 0px;}.form1 .wdform_scale_rating label { vertical-align: middle;}.form1 .ui-corner-all { border-radius: 0px;}.form1 .ui-widget-content { border: 0px; background: transparent;}.form1 .ui-slider-range { background: #8A8A8A !important;}.form1 .wdform_map { border: 6px solid #fff;}.form1 .wdform-page-and-images { width: 100%; border: 0px solid #000 !important;padding-left:10px;}.form1 .paypal-property { display: inline-block; margin-right: 15px; vertical-align: middle;}.form1 .sel-wrap { display: inline-block; vertical-align: middle; width:100%;}.form1 .sel-imul { display: none;}.form1 .sel-imul .sel-selected { cursor: pointer; position: relative; display: inline-block; border-radius: 0px; padding: 0px 0px 0px 2px; font-size: 13px; height: 22px; line-height: 22px; overflow: hidden; background: #F8F8F8; border: 0px solid #D3D3D3; background-position: right 2px center; width: 100%;}.form1 .sel-imul.act .sel-selected { background: #fff;}.form1 .sel-selected .sel-arraw { height: 23px; width: 30px; background: url(http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker/images/09/01.png) 50% 50% no-repeat; position: absolute; top: 0px; right: 0px; padding: 0px;}.form1 .sel-imul:hover .sel-selected .sel-arraw { }.form1 .sel-imul.act .sel-selected .sel-arraw { }.form1 .sel-imul .sel-options { background: #fff; border: 1px solid #dbdbdb; border-top: none; position: absolute; width: inherit; display: none; z-index: 10; max-height: 200px; overflow-y: auto; overflow-x: hidden;}.form1 .sel-options .sel-option { padding: 3px 4px; font-size: 13px; border: 1px solid #fff; border-right: none; border-left: none; text-align: left;}.form1 .sel-options .sel-option:hover { border-color: #dbdbdb; cursor: pointer;}.form1 .sel-options .sel-option.sel-ed { background: #dbdbdb; border-color: #dbdbdb;}.form1 input[type=text]{ margin: 0px;}.form1 input[type=password]{ margin: 0px;}.form1 input[type=url]{ margin: 0px;}.form1 input[type=email]{ margin: 0px;}.form1 input.text{ margin: 0px;}.form1 input.title{ margin: 0px;}.form1 textarea{ margin: 0px;}.form1 select { margin: 0px;}.form1 .form-error { border-color: red !important;}.form1 .form-error:focus { border-color: red !important;}.form1 .wdform-field { display: table-cell; padding: 5px 0px;}.form1 .wdform-label-section{ text-align: left; display: table-cell;}.form1 .wdform-element-section { text-align: left; display: table-cell; min-width: 140px;}.form1 .file-upload input { position: absolute; visibility: hidden;}.form1 jordans for sale .file-upload-status { margin-left: 10px; max-width: 200px; font-weight: bold; font-size: 16px; color: #888; position: absolute; border-radius: 0px; height: 23px; padding-left: 5px; padding-right: 5px; white-space: nowrap; overflow: hidden; }.form1 .file-picker { width: 41px; height: 32px; background: url(http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker/images/10/02/upload.png) no-repeat; display: inline-block;}.form1 .next-page div.wdform-page-button {color: #FFF;cursor: pointer;display: inline-block;height: 38px;line-height: 35px;background:url(http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker/images/10/next.png) no-repeat right #000;padding: 0px 36px 0 20px;vertical-align: middle;font-size: 18px;border-top-right-radius: 7px;border-bottom-right-radius: 7px;}.form1 .previous-page div.wdform-page-button {color: #A2A2A2;cursor: pointer;display: inline-block;height: 37px;line-height: 35px;background:url(http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker/images/09/previous.png) no-repeat left #F1F1F1;padding: 0 20px 0 36px;vertical-align: middle;font-size: 18px;border-top-left-radius: 7px;border-bottom-left-radius: 7px;}.form1 .button-submit { color: #ffffff; cursor: pointer; display: inline-block; line-height: 35px; background: #000; padding: 0px 20px; vertical-align: middle; font-size: ray ban outlet 18px; min-width: 80px; min-height: 35px; font-family: Segoe UI; border: 1px solid transparent; margin: 5px;}.form1 .button-reset { color: #787878; cursor: pointer; display: inline-block; line-height: 35px; background: #F0EFEF; padding: 0px 20px; vertical-align: middle; font-size: 18px; min-width: 80px; min-height: 35px; font-family: Segoe UI; float: right; border: 1px solid transparent; margin: 5px;}.form1 .wdform_page { background: #FFFFFF; padding-top: 15px; border-radius: 0px; font-family: Segoe UI;}.form1 .wdform_column { padding-right: 50px !important; float: left; border-spacing: 2px; border-collapse: separate !important;}.form1 .wdform_section_break2 { color: #000; display: inline-block; text-align: left; font-size: 23px;margin: 16px 10px 40px 0px;}.form1 .wdform_section_break { color: #000; font-size: 23px;margin: 16px 0px;}.form1 .wdform_section { display: inline-block;}.form1 select { padding: 2px; height: 26px; border: 1px solid #B7B7B7;background: #F8F8F8;}.form1 input[type=”text”]{ border-radius: 0px; height: 22px; padding:0 3px !important; background: #F8F8F8;border:1px solid #B7B7B7;}.form1 input[type=”password”]{ border-radius: 0px; height: 22px; padding:0 3px !important; background: #F8F8F8;border:1px solid #B7B7B7;}.form1 textarea { border-radius: 0px; height: 22px; padding:0 3px !important; background: #F8F8F8;border:1px solid #B7B7B7;}.form1 input[type=”text”]:focus{ outline: none;}.form1 input[type=”password”]:focus{ outline: none;}.form1 textarea:focus{ outline: none;}.form1 select { outline: none;}.form1 .input_deactive { color: #999999; font-style: italic;}.form1 .input_active { color: #000000; font-style: normal;}.form1 .am_pm_select { width: 30px; vertical-align: middle;}.form1 .wdform-calendar-button, .form1.wdform-calendar-button:hover { display:inline-block; background: transparent url(http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker/images/03/date.png) no-repeat !important; border: 0px; color: transparent; width: 22px; height: 22px; position: relative; left: -22px; vertical-align: top; outline: none;}.form1 .forlabs { float: right; margin-right: 20px;}.form1 .if-ie-div-label { -ms-filter: “progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=100)” !important; filter: alpha(opacity=100) !important; opacity: 1 !important;}.form1 .wdform-ch-rad-label { display: inline; margin: -4px 5px 5px 5px; float: left; color: #000; cursor: pointer}.form1 textarea { padding-top: 5px;}.form1 .wdform-date { display:inline-block; width: 105px}.form1 .wdform_footer { margin-top: 15px;}.form1 .page-numbers { vertical-align: middle;}.form1 .time_box { text-align: right; width: 30px; vertical-align: middle}.form1 .mini_label { font-size: 10px; font-family: “Lucida Grande”, Tahoma, Arial, Verdana, sans-serif; color: #8A8A8A;}.form1 .wdform-label { border: none; color: #000; vertical-align: top; line-height: 17px;}.form1 .wdform_colon { color: #000}.form1 .wdform_separator { font-style: bold; vertical-align: middle; color: #000;}.form1 .wdform_line { color: #000}.form1 .wdform-required { border: none; color: red; vertical-align: top;}.form1 .captcha_img { border-width: 0px; margin: 0px; padding: 0px; cursor: pointer; border-radius: 0px;}.form1 .captcha_refresh { width: 30px; height: 30px; border-width: 0px; margin: 0px; padding: 0px; vertical-align: middle; cursor: pointer; background-image: url(http://www.superbezoeker.nl/wp-content/plugins/contact-form-maker/images/refresh_black.png);}.form1 .captcha_input { height: 20px; border-width: 1px; margin: 0px; padding: 0px; vertical-align: middle;}.form1 .file_upload { border: 0px solid white; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px; color: black; background-color: white;}.form1 .page_deactive {color: #000;background-color: #FFF;cursor: pointer;display: inline-block;height: 29px;text-align: center;vertical-align: bottom;padding: 5px 25px 0px 25px;font-size: 16px;font-weight:bold;}.form1 .page_active {color: #FFF;cursor: pointer;background-color: #000;display: inline-block;vertical-align: bottom;height: 29px;text-align: center;font-size: 20px;padding: 5px 25px 0px 25px;line-height: 26px;font-weight:bold;}.form1 .page_percentage_active {padding: 0px;margin: 0px;border-spacing: 0px;height: 16px;line-height: 16px;font-size: 15px;float: left;text-align: right !important;z-index: 1;position: relative;vertical-align: middle;background: #000;color: #fff;border-top-left-radius: 5px;border-bottom-left-radius: 5px;}.form1 .page_percentage_deactive {height: 16px;line-height: 16px;background-color: #F1F1F1;text-align: left !important;margin-bottom: 1px;border-radius: 5px;}.form1 .page_numbers { font-size: 14px; color: #000;}.form1 .phone_area_code { width: 50px;}.form1 .phone_number { width: 100px;}.form1 button { cursor: pointer;}.form1 .other_input { border-radius: 0px; border-width: 1px; height: 16px; font-size: 12px; padding: 1px; margin: 1px; margin-left: 25px; z-index: 100; position: absolute;}.form1 .wdform_page_navigation { text-align: right !important;}.form1 .wdform_percentage_text {margin: 3px 5px 3px 9px;color: #FFF;font-size: 12px;}.form1 .wdform_percentage_title { color: #6E6E6E; font-style: italic; margin: 0px 0px 0px 40px; display: inline-block; line-height: 27px; height: 27px; vertical-align: middle;}.form1 .wdform_button button { background: #4D792C; cursor: pointer; font-size: 17px; border-radius: 0px; min-width: 80px; min-height: 31px; color: #fff; border: 2px solid #68943B; margin: 5px; box-shadow: 0px 0px 2px #c9c9c9; font-family: Segoe UI;}.form1

Naam:*

E-mail:*
Bericht:
Captcha Code